Bloggen

Google AdWords PLA

Har du en webshop, så bør du have fokus på Google Product Listing Ads (PLA)!

PLA er en ny AdWords annonceringstype, som viser forskellige webshops produkter ude i søgeresultaterne på Google. Visningen indeholder billeder og priser m.m. og placeringen er øverst til højre, lige over de almindelige AdWords annoncer i sidebaren. Klikkes der på et produkt, så henvises kunden til produktet på den webshop, som ligger bag den pågældende annonce - se eksemplet nederst.

Teknik og opsætning med PLA

Du skal være opmærksom på at der kan være visse tekniske udfordringer med opsætningen. Google PLA kræver at din webshop kan lave et såkaldt XML produktfeed, som er en fil der indeholder oplysninger om dine produkter. Det smarte ved den løsning er at din Google AdWords PLA annoncering dermed altid er opdateret med dine aktuelle produkter på shoppen – uden yderligere vedligeholdelse (udsolgte varer frasorteres automatisk, priser opdateres automatisk, osv).

Google PLA for begyndere

Dog kan det også lade sig gøre at annoncere med Google PLA via et regneark, som indeholder dine produktoplysninger. Dette er en mere simpel løsning, men den giver ikke mulighed for automatisk opdatering af dine produkter.

Forbrugernes adfærd på Google

I løbet af 2014 vil vi formentlig opleve at Google PLA vil tage andele fra de forskellige prissammenlignings websites, der fungerer efter samme princip som Google PLA (altså lister produkter fra forskellige annoncører).

Kom ind i PLA kampen!

Er du webshopejer, så vil jeg absolut råde dig til at have et vågent øje på PLA allerede i starten af 2014, så konkurrenterne ikke overhaler dig indenom! Held og lykke derude i søgeresultaterne...

Google PLA

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Tobias Thaastr…

Onlinemarketingchef og partner hos Søgemedier A/S

Kunne du tænke dig at få flere kunder? Så glæd dig over at Google hjælper dig i gang med at skaffe dem – ganske gratis!

Tobias Thaastr…

Onlinemarketingchef og partner hos Søgemedier A/S

I løbet af sommeren 2013 (senest d. 22. juli) bliver alle Google AdWords annoncørers AdWords kampagner konverteret til en ny platform. Læs her hvordan optimerer du din Google AdWords annoncering med ”Forbedrede Kampagner”.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.