Bloggen

5 råd til din kommende videomarkedsføring på sociale medier

I 2020 vil video være den altoverskyggende kommunikationsform på de sociale medier. Faktisk viser undersøgelser, at video i 2020 vil udgøre 80% af alt det indhold, vi finder på internettet.

Video er derfor uden tvivl det nye sort, og det er noget, du meget kraftigt bør overveje at anvende i din markedsføring. Men hvad skal du være særlig opmærksom på og hvordan griber du overhovedet processen omkring video an? Det vil jeg gerne give dig 5 råd til.

 

1. Hold det simpelt!

Ja, video tager det ekstra tid at producere og redigere. Derfor er det også vigtigt at holde din videoproduktion simpel. Mange ender nemlig ofte med at ty til større videoproduktioner, ligeså snart en video får et kommercielt fokus, men i de fleste tilfælde er det autentiske perspektiv i en video, det som skaber det største engagement. Så hold det simpelt og autentisk. Det behøver ikke altid at se super corporate ud, før at du skaber det engagement, du ønsker på sociale medier.

 

2. Tekst dine videoer!

Som jeg nævnte i mit sidste blogindlæg, så bliver vi tæppebombet med indhold hver evig eneste dag på de sociale medier. Grundet de enorme mængder af indhold vi konsumerer på daglig basis, har vi en tendens til at scrolle meget hurtigt forbi opslag, som ikke fanger vores opmærksomhed inden for de første par sekunder. Dette gælder også videoer. For når vi scroller igennem vores respektive feeds og ser en video, så er det i første omgang uden lyd. Derfor er det ekstrem vigtigt, at du bruger tid på enten at tekste dine videoer og/eller lave noget grafisk materiale, som understøtter dine pointer, og som fanger din målgruppes opmærksomhed.

 

3. Hold det væsentligt!

Som nævnt i ovenstående, så er det vigtigt at fange dine målgruppes opmærksomhed med det samme. Derfor må du ikke danse for meget om den varme grød og lige bruge et par minutter på at varme stemmen op. Så mister din målgruppe interessen, og de er for længst scrollet videre, inden du har fortalt dem, hvad dit budskab med videoen egentlig er.

 

4. Hav dine kunder i fokus!

Hvad skal din video så handle om? Jo, den skal i hvert fald ikke omhandle dine produkter men derimod omhandle dine kunder. Kunderne er nemlig som udgangspunkt ikke interesseret i dig og dine produkter. Dine videoer skal være informerende, inspirerende og italesætte en fælles interesse mellem dig og dine nuværende og potentielle kunder. Derfor er det bandlyst at medtage priser eller kampagnebudskaber. Husk, at vi mennesker er på de sociale medier for at være sociale med hinanden - ikke for at blive solgt til.

 

5. Video er ikke altid det bedste valg!

Ja, jeg ved det godt. Jeg har brugt en stor del af dette indlæg på at fortælle dig, hvorfor video er det nye sort, og jeg har givet dig gode råd til, hvordan du kommer i gang med video. Og nu skriver jeg så, at video ikke altid er det bedste valg. Hvad går det nu ud på? Jo, video er den mest engagerende form for indhold på de sociale medier, algoritmen elsker det, men ikke alle elsker video. Det er vigtigt at huske på, at vi alle konsumerer information og indhold forskelligt, og derfor bør man formidle på flere forskellige måder. Hvis du kan formå at formidle de samme budskaber via video, tekst og grafik, så burde du være sikret, at dit budskab når alle, og at dit brand bliver synligt på de sociale medier.

Har du spørgsmål til ovenstående eller forslag til andre råd, så hører jeg meget gerne fra dig. Du kan skrive til mig på mb@contentmarketingcompany.dk

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Marcus Birk

Head of Marketing & Communications hos Gratisal og ECIT Services

Du skal fokusere på at skabe reel værdi på de sociale medier.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.