Bloggen

9 typiske fejl du skal undgå som iværksætter

Tags: Tryghed

Danmark er blevet et rigtigt solidt iværksætterland, hvor nye virksomheder, nye idéer og nye forretningsmodeller vokser op af jorden i sådan en fart, at selv ukrudt bliver helt træt ved tanken om at skulle følge med. De mange nye iværksættereventyr har medført, at der oprettes mere en 30.000 nye virksomheder om året i Danmark ifølge Danmarks Statistik.

Det er ingen tvivl om, at det er blevet lettere i de seneste år at blive iværksætter. Efter indførelsen af IVS’er kan iværksættere nu komme i gang for blot 1 kr. Dette betyder, at iværksættere ikke længere skal bruge hele deres opsparing på at oprette deres virksomhed, men i stedet har mulighed for at bruge deres opsparing på at drive virksomheden frem ad.

Internettets udvikling komplimenterer indførelsen af IVS-selskaberne på magisk vis, da det er blevet lettere end nogensinde før at sælge sin produkter og services på nettet. De såkaldte Content Management Systems som Wordpress eller Prestashop er blevet så brugervenlige, at du kan have en webshop, en blog eller noget helt tredje klar på ingen tid. Disse systemer er endvidere gratis at benytte, hvilket igen reducerer din økonomiske adgangsbarriere, der kunne afholde potentielle iværksættere fra at starte deres virksomhed.

Der er altså ingen tvivl om, at der oprettes mange virksomheder, og at det er blevet lettere at starte virksomheder. Hvordan klare disse virksomheder sig i så fald, når nu der må være forholdsvis stor konkurrence i de fleste brancher?
 

Lykken varer ikke længe

Det siges, at 90% af alle de produkter, der bliver sat til salg i verden, bliver taget ned fra hylderne igen. Måske var konkurrence for stor, måske var idéen ikke så god som først antaget eller måske var der ingen kunder? Uanset hvad kan vi se på de nye virksomheders konkurs-rate, at der sagtens kan være hold i førnævnte udsagn.

Ifølge Danmarks Statistik vil over 25% af de 30.000 virksomheder, der bliver startet hvert år, være gået konkurs inden for det første år af deres levetid. Derefter vil 50% være gået konkurs inden for de første fem år. Efter 10 år er 50% af de 50% gået konkurs. Der tegner sig et billede af, at det trods alt ikke er ligeså nemt ”at være” iværksætter, som det er ”at blive” iværksætter.

Hvorfor er det imidlertid så svært at være iværksætter, og hvor er det, det går galt? Dette vil vi gerne give dig svaret på. Derfor kan du nedenfor se ni typiske fejl, som alle iværksættere begår før eller siden. Den nedenstående grafik er udarbejdet af revisionsfirmaet Ajour Regnskab.

De ni fejl, som vi præsenterer her, er en akkumulering af udtalelser fra iværksættere, virksomhedsejere og undervisere i iværksætteri. Vi har valgt dem, der forekom hyppigst, og som de fleste garvede iværksættere har kunne nikke genkendende til.

Går du med en iværksætter i maven? Så bør tage et kig på grafikken. Husk på, at din virksomheds overlevelse kan afhænge af at undgå disse klassiske fejl.

 

9 gode råd til iværksættere

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Lasse Grønnegaard

‎SEO Specialist

Hjemmekontoret er kommet for at blive. Overvejer du at gå skridtet videre med dit eget hjemmekontor, skal du måske have anlagt et stilrent og råt betongulv? 

Lasse Grønnegaard

‎SEO Specialist

Få de bedste tips til at skrive levende om tørre emner her.

Lasse Grønnegaard

‎SEO Specialist

Bliv klogere på print marketing og brugen af tryksager i kommunikation og marketing anno 2021.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.