Bloggen

Sammensæt dit team udfra tankesæt

Tags: Tryghed

Uanset om vi er afsenderen eller modtageren, bliver alle beskeder filtreret gennem vores tankesæt.

Det samme gælder for dem vi interagerer med. Vores tankesæt har således en indvirkning på vores daglige adfærd: Hvordan vi kommunikerer, lærer, administrerer og arbejder.

Her er et lidt forsimplet eksempel på hvilke bidrag forskellige tankesæt giver til en udviklingsproces.

Hvis dit team fx er i gang med at udvikle et nyt koncept, som skal markedsføres, har du typisk følgende bidrag fra de forskellige tankesæt:

 

 

Fase Bidrag til udviklingsprocessen Tankesæt
1 Bidrager med inspiration
og visioner
Holistisk og kreativ
2 Analyserer idéer og visioner
og laver cost benefit
Analyserende og faktuel
3 Udarbejder den operationelle handleplan,
organiserer og holder fast i opgaver
Struktureret og deltaljeorienteret
4 Har blik for samarbejdet og
for kundens behov
Relationel og personorienteret

 

 

 

 

 

 

 

Teams kan ikke undvære nogen af tankesættene

Man kan ikke undvære nogen af tankesættene - vi benytter hver især de forskellige måder at tænke på, men har ikke samme præference for dem.


Hvordan skal du som leder bruge tankesættene?

Hvis du skal sammensætte et nyt team, har du muligheden for at vurdere om der er specifikke tankesæt, du har behov for at supplere med.

Hvis du allerede har et bestående team, kan du bruge din viden om tænkemåder til at finde ud af, hvor de forskellige teammedlemmer har deres styrker.

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt at gøre teamet opmærksom på, at personer med det modsatte tankesæt er ligeså uundværlig som en selv.

”The Whole Brain Model®” og lignende modeller giver et værktøj som gør, at du nemt kan sikre dig, at teamet når ud i alle opgavens hjørner.


Tankesæt kan udvikles

En intelligens eller et tankesæt er ikke bare noget, vi har. Det er også noget man kan dyrke og udvikle. Det er ikke altafgørende, at teamet er sammensat således, at vi har specialister indenfor alle intelligenser og/eller måder at tænke på, men i højere grad, at vi er opmærksomme på, at vi sammen tænker og analyserer ud fra de forskellige tankesæt.


3 råd til at hjælpe dig som leder på vej

Ovenstående kan lyde nemt og ligetil – men det er det ikke nødvendigvis! Hvis man sammensætter et team af meget forskellige profiler, er der en større risiko for samarbejdsproblemer. Hvis teammedlemmerne tænker ud fra meget forskellige vinkler, risikerer man, at de har svært ved at forstå og respektere hinandens måde at tænke på.

Her finder vi ikke hurtige og lette løsninger, men jeg kan give dig, som teamleder, tre gode råd, der kan hjælpe dig på vej:

  1. Overvej hvordan du skal prioritere den optimale sammensætning at holdets tankesæt, både ift. den faglige opgave og til de personlige/sociale forhold.
  2. Sørg for at teamet ser og arbejder med opgaven ud fra alle de forskellige måder at tænke på.
  3. Én af dine vigtige roller er at være mediator: Arbejd på, at de enkelte teamdeltagere lærer at forstå og respektere de forskellige tankesæt og bidrag til processen – og hermed hinanden.

 

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan arbejde videre med tankesæt i startups og små virksomheder, så tilmeld dig workshoppen Ledelse og startup og små virksomheder tirsdag d. 20. maj her.

Du kan læse mere om ”The Whole Brain Model®” her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Aviva Steinbock

Founder/CEO

Tags:
Tryghed

Ønsker du, at dit team yder en ekstraordinær indsats? En vigtig forudsætning for at opnå dette er at sørge for, at teamet er sammensat af personer der tænker på forskellige måder – og ikke mindst sørge for, at teamet bruger hinandens forskellige intelligenser på en produktiv måde. Læs med her.

Aviva Steinbock

Founder/CEO

I mange virksomheder er over halvdelen af omkostningerne knyttet til medarbejderne – derfor er det  så omkostningsfuldt at fejlrekruttere.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.